Priess A/S

I september 2016 indkøbte Tønder Kommune 5 sæt Skyline solcellemaster til installation ved kommunens busstoppesteder i landzonen.

Ved busstoppesteder i oplandet er der ofte langt til el-nettet, og det kan være en bekostelig affære, at nedgrave el-kabler over flere hundrede meter for at få lys ved et enkelt busstoppested.

 • 5 stk. Skyline (LPH 4500)​
Installationsadresse
Samarbejdspartnere
 • blank
 • blank
 • blank
 • blank
blank

Detaljer

Tønder Kommune har valgt at placere en 4,5 meter høj selvforsynende solcellemast som alternativ til traditionel stoppestedsbelysning. Masterne er forsynet med bevægelsessensorer, som dæmper lyset til 10%, når der ikke er ventende passagerer ved busstoppestedet. Løsningen er en såkaldt Plug n’ Play løsning, hvor alt er monteret fra fabrikken klar til nedgravning af det medleverede betonfundament. Batteriboks med 2,4KWh batterikapacitet er placeret under terræn ved siden af masten for nem adgang til batteriet.

LED armaturet er af typen Siteco SL10 Micro, som har en lysstyrke på 1520 Lumen ved maksimum niveau.

Energiproduktion og lysstyring varetages af PRIESS LCC styringsenheden, som med avanceret teknologi ”høster” mest muligt af solpanelets energi i dagtimerne, og sørger for at tænde og slukke LED armaturet på de rigtige tidspunkter over skiftende årstider.

Solcellemaster med vertikal integrerede solpaneler udskiller sig væsentlig fra traditionelle solpaneler ved at være vedligeholdelsesfrie da blade, sne og andet snavs ikke sætter sig på solpanelet og dermed hæmmer energiproduktionen.

Skal vi tage en dialog?

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt.

  Beskyttet af reCAPTCHA fra Google - Privatliv & Vilkår gælder.

  Ole Søndergaard

  Produktchef – Solar

  blank