Priess A/S

Touché solcellemasten var det oplagte valg, da Viborg Kommune skulle vælge belysning til Himmerlandsstien i Skals og Møldrup. De høje træer langs den gamle banestrækning betød, at masterne måtte forhøjes, så solcellerne opnår det rette solindfald, hvorved der sikres lys også i de mørke måneder med lavtstående sol.

 • 16 stk. Touché master med NYX armatur fra Fokus Lighting

Installationsadresse
Samarbejdspartnere
 • blank
 • blank
 • blank
 • blank
blank

Detaljer

Intelligent lys
Solcellerne leverer strøm til et batteri i masten, og LED lamperne ”Nyx” fra Focus Lighting har så lavt et strømforbrug, at solenergien er tilstrækkelig til, at lamperne lyser med fuld styrke, når der er brug for det. Lys efter behov – eller intelligent lys – er netop et væsentligt aspekt i den grønne løsning. Det fungerer ved hjælp af sensorer i lamperne, som registrerer at der er trafik på stien. Lamperne kommunikerer indbyrdes og skruer op og ned for lyset efter behov. Da lysstyrken reguleres i god tid, vil fodgængeren eller cyklisten opleve, at der er masser af lys på stien. Når der ikke er trafik omkring lamperne, vil lyset være dæmpet til ca. 10% af fuld styrke. Det er første gang, at denne type master med intelligent styring opsættes i Danmark i større sammenhæng. Batterier er integreret i fundamentet under jorden for at give batterierne så stabilt et miljø som muligt og sikre dermed en lang levetid. Desuden sikrer batteriernes placering inde i fundamentet, at der ikke er risiko for at batterierne bliver stjålet eller vandalisme. Det høje bundrør sikrer også solcellerne mod vandalisme.

Økonomiske besparelser
At vælge Touché solcellemaster, giver også økonomiske fordele. Besparelsen der opnås, når der ikke skal kabellægges, dækker oftest merudgiften til solcellemasten, sammenlignet med en konventionel designløsning. Samtidig vil el være gratis i årene fremover. Drift og vedligeholdelse af installationen er tilsvarende minimal, takket være den unikke Priess styring, der via nettet fejlmelder eventuelle problemer. Anlægget er vedligeholdelsesfri og stort set uden omkostninger, når det er i drift.

blank

Touché er tegnet af og udviklet i samarbejdet med arkitekt MAA Bjarne Schläger

Skal vi tage en dialog?

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om dit projekt.

  Beskyttet af reCAPTCHA fra Google - Privatliv & Vilkår gælder.

  Ole Søndergaard

  Produktchef – Solar

  blank